19 januari 2016

De Sjaal!Zo, even hard doorgewerkt afgelopen weekend en mijn Punten Sjaal is klaar! Ik hoefde alleen nog de groene punt, dus met het minderen van de steken schoot de Sjaal ineens een stuk beter op ;-)
Het is een hele fijne Sjaal geworden, gebreid in Lana Grossa Merino Mix 100 (merino met acryl). Er zitten 3 bollen beige in en van de kleuren elk een half bolletje. Lekker compact gebreid met breinaalden 4,5 maar toch is het een lichte en luchtige Sjaal geworden.


Nu het zo koud is is hij eigenlijk niet warm genoeg. Hij was ook eigenlijk bedoeld voor de herfst, bij mijn herfstjas, maar ik brei nou eenmaal nog niet zo snel haha!

Het patroon komt van Purl Soho. Een site vol met leuke patronen, niet alleen om te breien maar ook haken, naaien en borduren. Zeker de moeite om even lekker rond te struinen!


Mijn volgende breiproject heb ik al uitgezocht: het wordt een Bernadatte Vest. Een populair Vest om te breien, goed te doen voor beginners en met hele dikke breinaalden, dus daar ga ik me eens aan wagen! Het patroon vond ik via De BreiBoerderij en ligt al uitgeprint, nu eerst nog wol uitkiezen :-)

13 opmerkingen:

 1. Wa-auw, uit ondervinding weet ik dat een sjaal een zwaar onderschat projectje is. Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedzo! Ik ben vooral benieuwd naar je volgende project. Het vest heb ik al veel gezien (en gepind). Ik heb er deze week naar gekeken, maar ik weet niet of ik dat kan. Ik heb mn eerste gebreide sjaal ook net af, moet ik nog bloggen. Succes met het vest!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Speciaal zo met die verschillende kleuren.Succes met je vest,ik heb net het achterpand ervan af.Hier wordt het eentje voor de dochter ;) en als ik dan nog zin heb eentje voor mezelf...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig is het aantal dagen echte kou in een jaar niet zo groot. Dus je kunt deze mooie sjaal vast heel vaak dragen voor precies genoeg warmte. De sjaal is echt mooi geworden.

  Veel maakplezier met het Bernadette vest, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt fan van deze sjaal! Zowel kleurkeuze als vorm vind ik geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie sjaal geworden, je kan er meer dan trots op zijn. Heel veel draagplezier gewenst en succes met je volgende project
  groetjes Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is die schattig !!!! Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg gaaf geworden en geweldige kleuren! :-)
  Groetjes, Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke sjaal, leuke kleuren. Benieuwd naar je Bernadette :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Un beau chale bonne soirée Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke sjaal is dat geworden! Leuke site ook trouwens, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen