21 januari 2016

Havermout Choco Ontbijt


Ik eet 's morgens vaak iets met havermout, schijnt heel gezond te zijn! En omdat er van zichzelf niet zoveel smaak aan zit kun je er lekker mee variƫren. Soms maak ik granola om te eten met yoghurt, vaak maak ik pap met kokosdrink of amandelmelk & lekkere vruchten en nootjes. Maar dit Choco Ontbijt is ook erg lekker! En ook nog eens heel handig voor als je 's morgens niet zoveel tijd hebt, want je maakt het de avond van tevoren al klaar. Alles in een bakje, een nachtje laten intrekken in de koelkast en de volgende ochtend gelijk ontbijten! Met chocola, zonder suiker, mmm :-)


Zo maak je het Havermout Choco Ontbijt
Voor 1 persoon

- Neem een bewaarbakje met deksel
- Weeg 30 gr havermout of havervlokken af en doe het in het bakje
- Voeg ± 170 ml yoghurt toe (ik vul mijn bakje met havermout aan tot de 200 gr op mijn keukenweegschaal)
- Snij 4-5 dadels in kleine stukjes, voeg die ook toe
- Doe er een eetlepel cacao bij
- Roer nu alles goed door elkaar, doe de deksel erop en zet het bakje in de koelkast.


De volgende ochtend kun je nog wat gehakte nootjes toevoegen, ik gebruik vaak amandelen
of walnoten.
Als je het niet zoet genoeg vindt met alleen dadels kun je nog wat honing toevoegen.

En dan lekker ontbijten, eet smakelijk!

4 opmerkingen:

 1. Dit klinkt heerlijk! Ik heb het ook een tijdje gedaan, maar ik vond havermout het lekkerst als het opgewarmd was. Doe jij dat ook, of eet je het gewoon zo uit de koelkast? Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze eet ik zo uit de koelkast inderdaad, ik warm ook vaak havermout op maar die maak ik dan niet al 's avonds klaar :)

   Verwijderen
 2. Een zeer lekker en gezond ontbijt. Maar lust eveneens alleen de havermout als ie warm is.

  Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit klinkt echt heerlijk! Misschien eens proberen! Liefs ilona

  BeantwoordenVerwijderen