16 februari 2016

Gaten Repareren in Jeans - Onzichtbaar


Ik heb al veel vaker geschreven over het repareren van gaten in (spijker)broeken. Vooral de broeken van de kinderen waren vaak aan de beurt! Maar deze keer had ik zelf twee broeken met een scheur in de broekspijp. Kan heel hip zijn, maar ik wilde ze toch liever dicht ;-) Bij de jongens maak ik nog wel eens een leuke opvallende knielap, maar bij mijn broeken wilde ik de reparatie zo onzichtbaar mogelijk maken.

LEES VERDER

11 opmerkingen:

 1. Doe ik ook wel eens zo. ik had bloemetjes verwacht, maar je ziet dat leuke stofje helemaal niet :). Hier ook weer wat broeken met gaten. Dus ik mag ook weer. Dit keer ook een van mij. Ik typ op mn telefoon en ik weet niet hoe ik van account kan veranderen, maar ik ben stipjes en datjes .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke manier!

  Http://tussensoepenpatatten.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nahhh dat van het tornen ga ik absoluut uitproberen. En wat heb je het keurig netjes gerepareerd. Top.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Netjes gedaan! Ik zie altijd zo op tegen het opentornen van een broek, maar wie weet op deze manier?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, ik schuif de broekspijp over de vrije arm van de naaimachine. Hoef je de zijnaad niet open te maken. Alleen bij smalle pijpen gaat dit natuurlijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super! Bedankt voor de tip!

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handig zeg! Zo is dat weer een nieuwe broek uitgespaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Overigens zijn die overlocksteken ook snel uit te halen als je je tornmesje tussen de "looper" steken steekt, dus bovenaan tussen de 2 stoflagen in. Als het goed is haal je dan één kan van de "loop" geheel uit en kun je aan de bovenkant van de steek direct de naald-steken loshalen, in één draad. Vervolgens de steek van de andere naald en dan vallen die "loopjes" er zo vanaf.

  Ik kan niet op 't Nederlandse woord komen, maar je moet in ieder geval niet aan de zijkant gaan pulken. Er zijn ook wel Youtube filmpjes van, mocht 't te vaag zijn. :) 'n Overlock heeft namelijk geen spoeltje, dus alles werkt met zo'n loop, op 't moment dat die weg is, is er niks meer wat de draad vast houdt.

  BeantwoordenVerwijderen