29 februari 2016

Restjes Kussen


Ik had een heleboel restjes haak-katoen liggen in allemaal leuke kleurtjes, daar wilde ik een vrolijk kussentje van maken voor op de bank. Nu de lente eraan komt heb ik zin om de boel weer wat op te frissen hier :-)
Op Instagram zag ik een grappige haaktechniek langskomen, de corner-to-corner techniek. Het ziet er ingewikkeld uit, met allemaal diagonale blokjes en je kunt er zelfs allerlei figuren mee maken. Maar eigenlijk is het niet zo moeilijk als je eenmaal bezig bent! Je begint in een hoek en haakt alleen maar met stokjes, waarbij je elke toer een groepje met stokjes meerdert. En heb je het goede formaat bereikt dan ga je weer minderen tot je in de tegenovergestelde hoek bent aangekomen.Ik maakte geen ingewikkeld figuur maar haakte gewoon mijn restjes op
in een hoop gekleurde strepen.
Al die honderden draadeindjes haalde ik naar de achterkant van de lap en daarna naaide ik 
de gehaakte lap op een bestaand kussen. 
Geen draadjes meer te zien en het scheelt een hoop werk! ;-) 


Één vrolijk kussen op de bank rijker!
Wil je ook corner-to-corner uitproberen dan vind je HIER een filmpje op youtube

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke manier om restjes op te maken! Vrolijke kussen geworden! De corner to corner had ik ook al gepind om eens te gaan doen en nu ik je kussen zie......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg! Zowel om te zien als om je restjes te zien minderen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is leuk geworden! Ik herken het wel, ik ben ook mijn huis en beetje aan het opvrolijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar restjes niet goed voor zijn en je hebt een gezellig kussen op de bank zo. Mooi hoor!!

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi kussen je kan maken met restjes groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen