5 februari 2016

Trui wordt Vest


Vandaag is het WarmeTruienDag, waar ik vorige week ook al over blogde (mijn thermostaat staan vandaag op 17 ;-) ).
Ik vond het leuk om voor vandaag minimaal één nieuw Vest te maken, omdat ik bijna elke dag (als ik het koud heb) thuis rondloop met een vest aan. Het Bernadette Vest dat ik aan het breien ben is nog niet af (alleen nog de mouwen), maar ik maakte wel een Vest van een oude Fleece Trui.
Deze trui lag al een tijdje klaar in mijn recycle mand. Echt zo'n hele grote fleece trui, maat S maar toch bijna tot aan je knieën ;-) Tijd voor een nieuw leven dus!Ik had al een hele tijd een plaatje van een vest gepind op Pinterest en die gebruikte ik als voorbeeld: een getailleerd vestje met contrasterende boord & afwerking, met ronde vormen en met een houtje-touwtje-sluiting. Het originele vest is donkerblauw (met stipjes) met rood als contrast, mijn vest werd het tegenovergestelde. Maar volgens sommige mensen maak ik teveel blauwe kleren voor mezelf dus dat mocht ook niet *Ü*

De verbouwing
Als eerst maakte ik de mouwen smaller, die waren echt enorm


De voorkant van de trui knipte ik open, de kraag en onderkanten knipte ik rond bij


Ik werkte het hele vest rondom af met een dun randje donkerblauwe boordstof. Van de mouwen knipte ik een stuk af, die kregen er ook een donkerblauwe boord voor in de plaats.


De smalle boord rondom stikte ik nog eens door met de locksteek van mijn naaimachine, het ziet er een beetje uit als een feston steek nu.


De kraag zag er van binnen niet zo mooi uit nadat de boord er tegenaan zat, dus die werkte ik nog eens extra af met bijpassend biaisband.

Van de stukken die ik van de mouwen en de onderkant afknipte maakte ik zakken.
Geen lekker vest zonder zakken!
En van kleine reststukjes knipte ik driehoekjes om de touwtjes van de houtje-touwtje-sluiting 
mee vast te naaien.


Op zich een redelijk geslaagde metamorfose. Maar als ik hem zo zie naast het Vest dat ik via Pinterest vond en als inspiratie gebruikte…… Tja :/
Nog steeds redelijk lomp, dat krijg je met fleece truien waarschijnlijk.. Maar hij is leuker dan eerst, én hij is echt heerlijk warm! Een lekker vest voor thuis en op de camping dan maar ;-)


5 opmerkingen: