16 maart 2016

De Kopie van het HemdjeGister zag je hoe ik een oud Hemdje van mezelf kopieerde en er een nieuw NaaiPatroon van maakte. En daar naaide ik natuurlijk ook gelijk een nieuw Hemdje van!

Het voordeel van het kopiƫren van je oude kledingstuk is dat je eigenlijk zeker weet dat de nieuwe kledingstukken die je gaat maken super goed passen. En eventueel kun je ook nog wat verbeteringen aanbrengen. Zo maakte ik mijn hemdje nog een paar cm langer dan het origineel, dat vind ik fijner.
Maar, het doel is bereikt: het hemdje past perfect! Er zullen er nog veel meer volgen denk ik, maar het begin van de Zomer Garderobe is gemaakt! :-)


Hier nog even wat close-ups, ik naai altijd alles op mijn gewonen naaimachine. Daar krijg ik wel eens vragen over, maar het gaat perfect! De naden met de overlock-steek en de afwerking met een tweelingnaald.
Stof: een restje uit eigen Webshop, waar een foutje in zat (nu op)
Patroon: zelf getekend

15 opmerkingen:

 1. Supergoed gelukt zeg en wat een leuk stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooh, jongtoch... wat leuk en gezellig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gelukt maar misschien het vermelden waard dat een patroon maken van een gedragen kledingstuk niet altijd succesvol is. Het kledingstuk kan door dragen/wassen uitgelubberd en vervormd zijn waardoor het patroon en eindresultaat teleurstellend uit kan vallen. Let dus altijd goed op dat het kledingstuk zijn originele vorm goed heeft behouden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk stofje heb je gekozen en inderdaad leuk dat je het aan kan passen naar je eigen smaak/lengte ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk geworden en wat een top idee!!!
  Binnenkort ook eens proberen met een vestje van mij. Daar kun je inmiddels doorheen kijken ;-)
  Met jou 'gaten-maken-in-je-broek-tip' ben ik nu bezig.
  Groetjes,
  Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi,
  Echt een schoon stofje! Kzou het hemdje zoooo kopen mocht ik het in het winkelrek zien hangen! :)
  Kwou misschien toch nog vragen op welke manier je de hals- en mouwboorden afwerkt? Tutorial van te vinden op jouw blog?

  Groetjes,
  Felke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig idee om zo een favoriete shirt te verveelvoudigen in allerlei verschillende prints. Dit shirt ziet er prachtig uit.
  Goed te lezen dat jij alles gewoon met jouw naaimachine maakt en afwerkt. Niet iedereen heeft geld en ruimte voor meerdere machines.

  Veel plezier met dragen, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke top! Ik ga het ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen