25 april 2016

Het MoesTuintje #3 - Appels Kweken


Met het laten groeien van de Moestuintjes is de niet-practiserende Bioloog in mij weer helemaal wakker geschud. Ik heb de smaak te pakken en heb een aantal experimenten in de vensterbank staan ;-) Zo probeer ik een avocado-plant te laten groeien uit een pit (nog niet gelukt), haalde ik de zaadjes uit een paprika om te gaan planten en wilde ik ook eens proberen om appelpitjes te planten.

En dat is gelukt! Je schijnt de pitjes uit een appel een maandje tussen vochtig keukenpapier in de koelkast te moeten leggen en ja hoor, ze waren ontkiemd! (Zie HIER voor instructies)
Vorige week heb ik de vier beste kiemen in een pot gezet en een week later heb ik gewoon vier kleine appelbomen-to-be in de vensterbank staan. Hoe cool is dat!Ik verwacht er niet al te veel van, als je op deze manier appelbomen laat groeien komen er waarschijnlijk niet eens appels aan. Of appels die niet lijken op de moeder-appel. Ik plantte de zaadjes uit een Golden Delicious, maar wat voor bomen het worden is nog even afwachten :-)
Maar wel leuk dat er gewoon echt bomen groeien!


8 opmerkingen:

 1. Leuk, ik ben ook bezig met allerlei. Onlangs zag ik op Pinterest iemand gewoon rijpe tomaten in de grond had gedaan in plakken en die kreeg zo tomatenplantjes. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd.

  Groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te zien hoe de ontkiemde zaadjes al kleine boompjes aan het worden zijn... Hou ons op de hoogte, ik ben benieuwd naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow dat is echt supercool, nooit geweten dat dat kan:-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk moet ik ook eens proberen groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe cool zou het zijn dat je ze op een gegeven moment uit kan zetten in de volle grond!! Nog wel even geduld hebben want hier is net weer een fikse regenbui (met hagel!) gevallen. Dat overleven de jongelingen niet.
  Ik heb ooit eens een bananenplantje meegenomen uit Spanje. Je zag 'm groeien, echt leuk! Helaas vond mijn hamster het een niet te versmaden hapje. Ik zag nog net het laatste malse blaadje tussen zijn kaken geplet worden... .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gewoon leuk om dit alles te zien ontkiemen en groeien. Heel benieuwd naar het resultaat van uw experiment :-))

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo tof he, die plantenexperimentjes! Bij onbekende groenten ben ik altijd superbenieuwd naar het soort blad.

  BeantwoordenVerwijderen