12 mei 2016

Boek Review: Lov-Ing Wool


Een paar weken geleden viel het nieuwe boek van Ingrid van Willenswaard (beter bekend als Ing-Things) op de mat: Lov-Ing Wool! En omdat ik zelf ook erg van Wol hou was ik heel benieuwd naar het boek.
Op het eerste gezicht was het al prachtig, met veel mooie kleurige foto's. En dat weekend heb ik het boek gelijk helemaal van voor naar achter uitgelezen. Ingrid schrijft over haar inspiratie en ervaringen op haar eigen unieke manier, net als op haar Blog. En dat leest erg fijn en inspirerend. Na het lezen begon ik ook alvast aan wat patronen uit het boek, want als je wat schrijft over een boek moet je het eerst zelf uitproberen ;-)

Hier lees je wat ik van dit boek vind!

In het Boek
Dit boek heeft echt een prachtige vormgeving. Er staan veel kleurige foto's in van mooie creaties, sfeerfoto's van haar reizen naar Frankrijk en Turkije en ook leuke tekeningetjes gemaakt door Ingrid, net zoals op haar Blog. Ik heb het boek al vaak gepakt om het even doorheen te bladeren. Ik wordt er vrolijk van en het werkt heel inspirerend!
Het boek is opgebouwd uit hoofdstukken die elk de naam van een kleur hebben. Elk hoofdstuk begint met een verhaaltje van Ingrid waarin ze vertelt over haar handwerk inspiratie en ervaringen, en daartussen vind je de vele haak, brei en knutsel patronen. Haar liefde voor wol straalt echt letterlijk van het boek af en dat werkt heel aanstekelijk.


De Patronen
Er staan ruim 30 patronen in het boek. Patronen om te haken of te breien en een paar knutsel werkjes met wol en vilt. De patronen worden kort en bondig beschreven, geen uitleg van bladzijden lang met ingewikkelde tekeningen maar wel een korte en duidelijke werkbeschrijving waar je goed mee uit de voeten kunt. Het zijn stuk voor stuk basis patronen waar je een heleboel van je eigen creativiteit in kwijt kunt, ze zijn makkelijk aan te passen naar je eigen smaak. En dat vind ik juist zo leuk aan het boek! Bij ingewikkelde beschrijvingen haak ik al snel af en ik hou me bijna nooit braaf aan het originele patroon ;-)


Hier zie je sokken die ik heb gehaakt met een van de patronen uit het boek. Als je hier al langer meeleest weet je dat ik graag alles zelf zou willen en kunnen maken en sokken stonden ook op mijn to-do lijstje. Heel leuk dus dat daar ook een patroontje van in stond! Ik maakte mijn sokken iets groter dan het grootste patroon, omdat ik met maat 41 nét iets te grote voeten heb. Maar zoals ik al zei zijn de patronen makkelijk aan te passen naar je eigen smaak! Het zijn fijne 's avonds-op-de-bank sokken geworden.


Verder vind je in het boek patronen voor onder andere een riempje, sjaal, mutsen, onderzetters, knopen, slingers, dekens, washandjes, handdoeken, tasjes een vestje en een eenvoudige gebreide trui. Die trui wil ik zeker ook nog gaan uitproberen als het weer wat kouder wordt. Veel verschillende dingen om te maken dus, van klein tot groot en ook zeker heel origineel!


Inmiddels ben ik al begonnen aan mijn tweede project uit het boek, een leuke gehaakte deken van allemaal driehoeken. Het wordt een dekentje voor in onze caravan, van restjes wol in rood-wit-blauw tinten. Het gaat een langdurig project worden ben ik bang, maar dat geeft niks. Ik kan er van de zomer op de camping ook nog aan verder werken, een heerlijk vooruitzicht ;-)


Conclusie
Lov-Ing Wool is echt een fijn feelgood boek met veel leuke projecten en mooie foto's erin. Er staan veel afwisselende en originele zelfmaak ideeën in, voor elk wat wils: snelle projecten of werkstukken waar je langer mee bezig bent, nuttige dingen of decoraties voor de fun. Allemaal eenvoudig uitgelegd zonder veel ingewikkelde poespas. Ik ga het boek er zeker nog vaak bij pakken! Er staan nog een heleboel dingen in die ik eens wil uitproberen. En het is sowieso mooi en inspirerend om er alleen maar even doorheen te bladeren.Informatie
• Titel: Lov-Ing Wool
• Auteur: Ingrid van Willenswaard
• ISBN: 9789043918466
• Paperback
• Uitgeverij: Kosmos

• Verkrijgbaar bij Boekenwereld.com
Dit is een gesponsord bericht, ik kreeg het boek toegestuurd van de uitgeverij

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk review heb je geschreven over Lov-Ing Wool. Ben het er helemaal mee eens, het is een heerlijk feelgood boek, om wat uit te maken, wat in te lezen, of gewoon even in te bladeren.
  Via via kwam ik op je blog, ziet er goed uit, ik ga je zeker volgen
  Met warme groet Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een zeer smakelijk review die de honger naar het boek alleen maar groter maakt :-)) Bedankt om deze uitgebreide beschrijving van het boek!

  Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke review! Dank daarvoor. Nog meer reden om het boek te gaan bestellen!.

  BeantwoordenVerwijderen