13 mei 2016

Fair Wear Friday #4Ik was al een hele tijd op zoek naar een nieuwe jeans met wijd uitlopende pijpen. Het spookte nog even door mijn hoofd om ze zelf te maken, maar ik was daar toch een beetje onzeker over! Geen ervaring met het naaien van goed passende broeken voor mezelf, dus de angst voor een grote mislukking zat me een beetje in de weg.

Toen kwam ik een broek tegen op Marktplaats en die zag er precies uit zoals in mijn hoofd! Maar hoe zo'n broek dan in het echt zit blijft toch altijd een gok. Ik vroeg de eigenares van de jeans om de beenlengte en taille maat van de broek voor me op te meten en daarna besloot ik om het erop te wagen. En hoera, hij zit als gegoten! Ik ben er super blij mee! :-)
Een 'nieuwe' spijkerbroek rijker dus, op een duurzame manier (én budget vriendelijk)!

Wat ik vandaag op Fair Wear Friday verder aan heb: 
Een Top die ik vorig jaar naaide voor mezelf, van een vintage stofje
De riem is van de H&M, niet zo duurzaam maar ik heb 'm al minstens 10 jaar
Slippers van Orange Babies, die nu ook al een paar jaar meegaan 
en waar ik met lekker weer bijna elke dag op loop
 (van elk verkocht paar schoenen gaat een gedeelte naar Orange Babies, 
een stichting die zwangere vrouwen en babies in Afrika helpt, 
maar of de schoenen zelf ook fair trade geproduceerd worden weet ik niet).


De Top is de Sorbetto Top van Colette Patterns. Vorig jaar organiseerde ik een Sew Along met stap voor stap uitleg om zelf ook een Sorbetto Top te naaien, die Sew Along kun je nog steeds volgen! Je vindt hem HIER.

Doe je ook mee met Fair Wear Friday? Laat dan jouw 'groene' outfit zien op je blog, facebook of instagram en laat Lies via een mailtje weten dat je meedoet.

Fair Wear: hou van je kleren, draag ze graag en vaak, maak het zelf, repareer, recycle, re-fashion, ruil, geef weg, koop tweedehands, koop fair trade/ biologische merken.

2 opmerkingen: