17 augustus 2016

Tommy Shorts - De VakantieBroekHallo allemaal, terug van weggeweest na twee weken kamperen in Frankrijk! Ik hoop dat jullie ook allemaal een fijne vakantie hebben gehad of nog hebben. Wij genieten in ieder geval nog even thuis van een paar rustige weken voordat de school weer begint.

Voordat we op vakantie gingen naaide ik nog een aantal dingen om mee te nemen, maar ik heb de kans niet meer gehad om erover te bloggen.
Als eerste naaide ik iets voor Manlief, dat gebeurt bijna nooit dus dat mocht wel eens een keer! Ik maakte de Tommy Short uit de zomereditie van La Maison Victor, een fijne relax-broek van superzachte jogging stof. Hij heeft hem veel gedragen, dus missie geslaagd!

Een broek voor Manlief had ik nog nooit gemaakt, maar met de uitleg in de LMV 
was het goed te doen.
Bij het voorpand ging ik eigenlijk wel al gelijk de mist in: ik naaide de gulp vast op de buitenkant van de stof in plaats van hem naar de binnenkant te vouwen. Gewoon niet goed gelezen.. Nouja, zo erg is het nou ook weer niet, als je het niet weet dan zie je het misschien niet eens ;-)


In plaats van nestels maakte ik knoopsgaten in de tailleband om het koord doorheen te halen. Nestels had ik niet in huis en de broek móest af voordat we naar Frankrijk vertrokken..


De broek was verder niet moeilijk om te maken, maar wel bewerkelijk door alle zakken en naden die één of twee keer moesten worden doorgestikt. Voor de stevigheid en voor de sier, maar het resultaat is dan ook naar tevredenheid!


Patroon: Tommy Short uit La Maison Victor juli - aug 2016
Stof: Sweater Stof vintage blauw

Dit is een gesponsord bericht, ik kreeg het tijdschrift opgestuurd van La Maison Victor. Maar wat ik schreef is mijn eigen mening!

7 opmerkingen:

  1. die heb ik ondertussen ook al 2 keer gemaakt, maar nog nooit met de achterzakken die worden toch niet gebruikt, die van jou is ook een leuk exemplaar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er tof uit, misschien dat mijn man volgende zomer eens een short krijgt ;)

    En die gulp, dat had ik de eerste keer ook aan de hand, daarna nooit meer :)

    BeantwoordenVerwijderen