18 december 2016

Lekkere Lange TruiDe afgelopen week was ik aan de slag met het boek Uit Een Stuk van Pieke Stuvel. Een boek waarin je leert hoe je eenvoudige en tijdloze truien, t-shirts en jassen kunt maken uit één stuk stof. Je tekent een basispatroon aan de hand van je eigen maten en daarmee kun je eindeloos door variëren voor jouw eigen Handmade Wardrobe.

Ik ben enthousiast! Komende week lees je hier nog een review van het boek, nu laat ik alvast de trui zien die ik maakte. Ik gebruikte een stof die ik ooit op de markt kocht. Geen ecologische stof, maar goed genoeg voor een proefmodel om het patroon eens mee uit te testen.
De stof heeft een diagonaal strepenpatroon, wat een leuk effect geeft bij de trui.


Het patroon tekende ik aan de hand van mijn eigen maten. Je tekent een kwart patroon, legt dat op tweemaal dubbelgevouwen stof en knipt de stof uit. Wat je dan alleen nog hoeft te doen is de zijnaden dichtnaaien en de stofranden afwerken. Supersnel klaar!


De boorden aan de hals, mouwen en onderkant maakte ik van dezelfde stof, maar dan de achterkant. Past er goed bij qua kleur, maar ziet er toch net wat anders uit.De trui past goed voor een proefmodel!
Ik ben positief verrast over hoe hij past, zo met die aangeknipte mouwen. 
Ik had verwacht dat het een beetje een soep-trui zou worden..
Alleen de onderste boord zit er niet perfect aan vind ik zelf :-/
Maar er zullen zeker nog meer truien volgen!


5 opmerkingen:

 1. Heel mooi gedaan! Slimme keuze wat de boorden betreft!

  Fijne Feestdagen, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is die leuk geworden, zo makkelijk en simpel, daar hou ik van!
  Fijne feestdagen, groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is nog eens een leuke trui. En inderdaad aangeknipte mouwen vind ik meestal niks. Maar deze ziet er goed en comfortabel uit!

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh deze echt mooi! En inderdaad gemakkelijker kan niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet zeggen, bij de uitleg dacht ik ook 'soeptrui', maar dat werd het dus heel zeker niet! Hij is super leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen