27 december 2016

QuiltCursus 2017 - Wat heb je nodig


Hallo allemaal! De kerst is voorbij en binnenkort gaat de nieuwe online QuiltCursus van start. Hier lees je alvast wat meer over de voorbereidingen en over wat handig is om in huis te hebben als je meedoet. De Quilt is helemaal te maken op een gewone naaimachine, dus als je vaker naait dan heb je waarschijnlijk het meeste wel in huis.

Als je even naar beneden scrollt lees je ook nog de Veelgestelde Vragen. Heb je nog meer vragen, mail me dan gerust!

Wat heb je nodig

Voor de Quilt die we gaan maken heb je natuurlijk stof nodig en naaigaren. Je kunt aan de cursus meedoen met de StofPakketten die ik heb samengesteld in de Webshop, of met je eigen stoffen.

StofPakketten
• Ik stel per kwartaal een StofPakket samen in elk van de drie kleurstellingen (Bont, Blauw en Basic). In het stofpakket vind je de stoffen die je in die drie maanden nodig hebt, een klosje bijpassend naaigaren en de drie naaipatronen (die je elke maand als PDF in de mail krijgt). Een stofpakket kost steeds € 25,-
• In het vierde kwartaal heb je ook nog QuiltVoering nodig, die je erbij kunt bestellen in de Webshop.
• Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen op de StofPakketten in één van de drie kleurstellingen. Je betaalt dan € 100,- voor het hele jaar, inclusief de vier stofpakketten, de quiltvoering en de verzendkosten.

Eigen Stoffen
• Als je meedoet met je eigen stoffen kun je elke maand het PDF Patroon los bestellen. Je hebt dan zelf je stoffen en naaigaren in huis. Een PDF Patroon kost € 5,- per maand.
• Voor de PDF Patronen is het ook mogelijk om een jaarabonnement af te sluiten. Je betaalt dan 
€ 45,- voor het hele jaar en krijgt aan het begin van elke maand automatisch het nieuwe PDF Patroon in de mail.

<> Alle StofPakketten, PDF Patronen en Abonnementen 
vind je in de WEBSHOP <>


Overige benodigdheden
Verder heb je je naaimachine nodig, met een dunne naald voor katoen erin (maat 70 - 80). Om de stoffen op maat te knippen of snijden heb je een goede stofschaar nodig, of een rolmes met quiltlineaal en snijmat. Voor het plat strijken van de naden na het stikken heb je een strijkplank en strijkijzer nodig.
TIP Uitgebreide informatie over de benodigdheden voor het naaien van een Quilt kun je HIER nalezen.


Veelgestelde Vragen

• Wie kan er meedoen?
Iedereen kan meedoen met de QuiltCursus! De Quilt wordt opgebouwd uit eenvoudige vormen en in het PDF Patroon wordt elke stap van het patchwork en quilten duidelijk uitgelegd aan de hand van foto's. Geschikt voor iedereen dus!

• Hoe gaat het in zijn werk?
Vanaf december 2016 zijn er StofPakketten te bestellen via de Sew Natural Webshop, in drie verschillende kleurstellingen. In elk pakket zitten ± 4 lappen stof, waar je 3 maanden mee vooruit kunt. Ook zit er een klosje naaigaren bij. 
Bij het StofPakket horen drie PDF Patronen, voor het hele kwartaal. Deze krijg je automatisch via de mail toegestuurd aan het begin van de maand. Met het patroon ga je zelf thuis aan de slag.
De PDF Patronen zijn ook los te bestellen via de Webshop, zodat je met stoffen van je eigen keuze aan de slag kunt gaan.

• Waarom StofPakketten voor 3 maanden?
Om een paar redenen! Het is economischer, omdat je minder stofrestjes overhoudt en maar eens per drie maanden verzendkosten hoeft te betalen. Verder scheelt het mij een heleboel knipwerk per maand ;-) En de Pakketten zijn ook geschikt om een Patchwork Tas of Kussen mee te maken als je geen hele Quilt wil maken. 

• Hoe schrijf ik me in voor de Cursus?
Inschrijven hoeft niet, je kunt de StofPakketten of PDF Patronen zelf bestellen via de Webshop.

• Wat heb ik allemaal nodig?
Deze Quilt is helemaal te maken op de naaimachine. Je hebt je gewone naaigerei nodig. Verder is een quiltliniaal, snijmat en rolmes handig voor het netjes op maat snijden van je stof, maar dit is niet noodzakelijk. Voor het uiteindelijke doorstikken van de Quilt is een speciaal quiltvoetje voor je naaimachine handig, maar niet persee nodig.

• Kan ik de Quilt ook met de hand naaien?
Ja, dat is zeker mogelijk! Voor tips van handmatig patchwork volgt er binnenkort een tutorial

• Hoe groot wordt de Quilt?
De Quilt wordt ± 100 x 120 cm

• Kan ik ook meedoen met mijn eigen stoffen?
Ja, dat kan! Je kunt ook alleen het PDF-Patroon bestellen en aan de slag gaan met je eigen stoffen-voorraad.

• Kan ik ook alle benodigdheden voor de hele Quilt in één keer bestellen?
Ja dat kan, je kunt een jaarabonnement afsluiten voor de hele Quilt. Je krijgt dan alsnog elk kwartaal een StofPakket thuisgestuurd en elke maand een PDF Patroon in de mail, maar tegen een lagere totaalprijs.
Ook als je meedoet met je eigen stoffen kun je een jaarabonnement afsluiten voor de PDF Patronen.

• Kan ik halverwege het jaar alsnog meedoen?
Ja hoor, dat is mogelijk! Ga naar de Webshop van Sew Natural en je kunt de benodigdheden voor de vorige maanden nog gewoon bestellen. 

• Tot wanneer kan ik meedoen?
De StofPakketten blijven nog een hele tijd beschikbaar via de Webshop, maar ik weet nog niet precies tot wanneer. De PDF Patronen zullen altijd beschikbaar blijven.

• Wat zijn de kosten om mee te doen?
Je bestelt eens in de drie maanden een pakket met stof, garen en drie bijbehorende PDF Patronen voor € 25,00 (ex verzendkosten).  Daar komen de verzendkosten nog bij en in het laatste kwartaal de kosten van de voering.
Wil je meedoen met je eigen stof/ materialen, dan bestel je per maand de PDF-werkbeschrijving los voor € 5,00.
De jaarabonnementen kosten € 100,- voor een stofpakket abonnement en € 45,- voor de PDF Patronen abonnement.

• Nog vragen?
Mail naar info@sewnatural.eu

*
Volg alles rond de QuiltCursus 2017 via Facebook en via de QuiltCursus Nieuwsbrief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten