27 februari 2018

Astoria TruiZo, dat was weer een tijd geleden sinds mijn laatste blog! Maar ik heb natuurlijk niet stil gezeten, alleen niet zo'n zin om te bloggen denk ik ;-)

Maar deze trui die ik vorige week maakte wilde ik er toch even op zetten. Het is het eerste dat ik sinds lange tijd weer eens voor mezelf naaide, ik was weer eens aan de beurt vond ik! En met dit frisse weer kon ik wel een extra trui gebruiken, die ik lekker in laagjes kan dragen met een shirt met lange mouwen er onder en een vest er overheen.
Het is de Astoria Sweater van Seamwork.
Het knippen van de stof was nog best een uitdaging.
Met de stof dubbelgevouwen en het voor- en achterpand tegen de stofvouw durfde ik het toch niet aan om de stofdelen uit te knippen, bang dat de print scheef ging lopen.
Toch maar de stof openvouwen dus!
Ik sneed eerst één kant van het patroondeel uit, markeerde de middenvoor en middenachter lijn met speldjes en legde het patroondeel daar dan in spiegelbeeld tegenaan. Daarna sneed ik de andere kant uit. Meer werk, maar de print loopt nu gelukkig wel recht!


De trui is makkelijk te maken en snel klaar, dus ik denk dat ik er nog wel eentje maak.
Ik ben ook erg blij met de pasvorm en de manier waarop alle patroondelen supergoed aan elkaar passen tijdens het naaien!


En tadaa! Hier het eindresultaat :-)


8 opmerkingen:

 1. Wat een allergezelligst stofje en wat staat het model je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een hele leuke trui. Wil ik er zelf ook wel een van, maar ik vond het patroon best duur. Wat mij verbaast, is dat jij - die zo goed kunt naaien - voor zo'n toch wel eenvoudige trui een patroon gebruikt....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! En goed kunnen naaien en een goed passend patroon uit de losse pols kunnen tekenen is toch een ander verhaal hoor ;-)

   Verwijderen
 3. Superleuke trui! De stof is ook erg grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele leuke, basistukken heb je nooit genoeg

  BeantwoordenVerwijderen