19 maart 2018

Een Super Makkelijk RokjeIk maakte ooit eens een Jurkje voor mezelf. Leuk stofje, makkelijk patroon, snel klaar. Het leek ideaal, maar... Ik trok hem nooit aan! Hij zat niet echt comfortabel. Iets met de stofkeuze denk ik. Dus hij hing maar wat te verstoffen aan het kledingrek.

En dat is zonde! Dus ik besloot er een rokje van te maken. Ik knipte de onderkant eraf en naaide er links en rechts een extra stuk stof tussen dat ik nog over had. De bovenkant kreeg een tailleband met elastiek en riem-lusjes, in de zijnaden maakte ik onzichtbare steekzakken.
Dus nu heb ik er een rokje bij dat ik wél aantrek. Nu nog met een dikke panty, maar in de zomer kan ik hem ook aan.


Patroon voor een soortgelijk elastiek-rokje: Super Simpel Skirt
Stof is een oudje uit eigen Webshop


Over het maken van de zakken in de naad maakte ik een Tutorial
En ook een Youtube video (ieks! blijft toch spannend om te doen ;-) )

 Klik op de foto voor de video:

Ga jij ook rokjes maken nu de lente in aantocht is? Ik zie graag je resultaat!

2 opmerkingen:

 1. staat je goed, en zo heb je er toch nog iets anders van kunnen maken.
  dat je misschien wel gaat dragen.
  chapoo zou niet weten hoe hieraan te beginnen. ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het is niet moeilijk om te maken, het patroon kun je hier downloaden: https://www.subscribepage.com/b7w1j6_copy

   Verwijderen