8 oktober 2014

Kleine Reparaties


Deze week haalde ik de wat warmere kleding weer tevoorschijn. Dat is ook wel nodig met dit herfstige weer! Maar ojee, niet alle kleren hebben de vorige winter goed overleefd.. Zo zijn er wat spijkerbroeken met gaten in de knie, en ja zelfs de pyjamabroeken van de jongens krijgen hier gaten in de knieën!
En niet alleen de kleine jongens maken gaten, maar ook Manlief kan er wat van. Ik weet niet hoe hij erbij zit op zijn werk, maar op zijn rechter-elleboog ontstaat er standaard een gat in elk overhemd ;-)
Tijd om al die gaatjes eens netjes te dichten! Alles wat je nodig hebt zijn restjes stof, vliesofix en naaigerief. Lekker duurzaam aan de slag (het is deze week tenslotte Dutch Sustainable Fashion Week én het is deze maand Buy Nothing New Month)!


Voor de pyjamabroeken knipte ik stukjes uit een oud t-shirt. De superman-pyjama had te smalle pijpen om de lapjes met de naaimachine te naaien, dat moest dus even met de hand..

Voor de spijkerbroeken nam ik een wat stoerder plaatje. Dit werd een Batman Broek, nog vijf broekjes te gaan pfff. Voor het naaien op de broekspijpen van spijkerbroeken maak ik de zijnaad altijd even open, zodat ik het plaatje met de naaimachine kan vastnaaien. Dat is bij kinderbroeken toch het stevigst!


En de gaten van de overhemden van Manlief, daar naaide ik lapjes uit oude afgedankte overhemden overheen. Met een beetje gepruts lukt dat nét met de naaimachine, als je de knoopjes van de manchetten open laat staan!


Zo kunnen we er weer een tijdje tegenaan!


Hoe je zelf applicaties van stof maakt lees je HIER. Het is uitgelegd voor jeans stof, maar het kan natuurlijk ook met andere stoffen zoals je hier zag!


7 opmerkingen:

 1. Die batman applicatie vind ik wel erg stoer geworden! Van de zomer loste ik het gatenprobleem op, door er korte broeken van te maken. Daar kom ik nu niet meer mee weg met dit weer ;-) .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe krijg jij de zigzag bij batman zo mooi? Ik heb dezelfde machine (Pfaff) maar het is me nog niet gelukt om zo mooi de zigzag te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem op steekbreedte 4, steeklengte 1 en dan heel langzaam naaien en in elke bocht een beetje bijdraaien.

   Verwijderen
 3. Mooi gerepareerd allemaal! Ook ik vind de applicatie van Batman erg leuk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Netjes gedaan! Ik vind die lappen op de overhemden heel mooi geworden. Ik moet ook nodig aan de slag. ;-)
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nah nah nah nah nah nah nah nah, batman!!

  BeantwoordenVerwijderen