8 maart 2016

Pannenkoek Plus


Mijn kinderen zijn net als alle kinderen: af en toe willen ze pannenkoeken eten. En dat vind ik prima, ik vind het zelf ook heerlijk! Maar ik maak er dan wel mijn eigen gezondere variant van. Het recept voor het volkoren beslag dat ik altijd gebruik als basis blogde ik al eerder HIER, toen maakte ik er poffertjes van.
Ik bak altijd een paar pannenkoeken met met geraspte kaas meegebakken, een paar met rozijnen erin en een paar naturel pannenkoeken. Op de kaas- en rozijnen pannenkoeken hoeft verder eigenlijk geen beleg, op de rozijnen pannenkoeken doen we vaak een beetje kaneel. Op de naturel pannenhoeken doen de jongens helaas wel suiker of stroop. Maarja, ik zal er maar niet te streng op zijn voor die ene keer. Op mijn eigen  naturel pannenkoeken doe ik meestal iets van appelstroop, ook heerlijk!

Gisteravond aten we weer eens pannenkoeken, deze keer maakte ik er voor mezelf een feestje van. Een Pannenkoek Plus, gebaseerd op een exemplaar dat ik ooit at in het pannenkoekenhuis. Goed gevuld en super lekker!


Ik bakte een extra dikke pannenkoek en deed er de volgende ingrediënten op:
- Veldsla - Verkruimelde zachte Geitenkaas - Een handje fijngehakte Walnoten - Een handje Rozijnen -  En daar wat honing overheen gedruppeld.
Aan één pannenkoek had ik genoeg!

6 opmerkingen:

 1. Het ziet er superlekker uit en redelijk makkelijk volgens mij;-) Ik ga het ook een keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad eens iets anders zo'n pannenkoek.Als ik er eentje voor mezelf maak bak ik daar vaak een banaan overlangs gesneden in mee...of aan een kant bakken en een schijfje kaas houden,omdraaien maar dan tot de helft,kaas erop,andere helft erop en dan nog eens omdraaien om de andere kant ook te laten bakken,je hebt dan de kaas tussen je pannenkoek zitten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk ziet die pannenkoek er uit en nog lekker gezond ook ,wil het ook eens gaan proberen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee ik wil gewoon mijn pannekoek met stroop,hihi,heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er heel lekker uit groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen